Betyg: 4.5

"Jag är rädd för relationer, förhållanden och för att binda mig"

relationslabbet
När dina känslor förändrar sig från vitt till svart utan någon som helst anledning ingen otrohet, inga lögner, utan kärleken försvinner bara plötsligt från att ha varit jätte bra så infinner sig en iskyla från den ena parten då blockerar du.

"Varför letar jag alltid efter fel på tjejer, killar"


När allting tycks vara hans eller hennes fel eller som en klient sa: det är klart jag måste kritisera honom, varför har man annars en man?

"Jag litar inte på nån vaken kvinnor eller män"


När du dissar alla partners och sätter dem i samma kategori. \"Män är svin" och \"Kvinnor är alltid otrogna". När du har dessa starka föreställningar är det mer en regel än undantag att du har dåliga erfarenheter som du lägger över på andra.

"Jag är rädd för att gå in i en relation"


När du skjuter upp alla tankar på att du är värd kärlek idag. Du utgår från att kärlek är något som ska skjutas upp tills vidare. Du skall ta itu med kärleken, när du
 • skaffat dig en ny lägenhet
 • har gått ner 10 kilo
 • fixat en ny bil
 • har lite mer pengar
 • har ett bättre jobb

Då ska du börja se dig om efter kärleken. Om du känner igen dig i detta mönster har du omedvetet börjat skapa hinder för dig själv. Du har gjort kärleken till en belöning som du kan få ta del av när du skött dig. Om du har valt att se kärleken som en belöning eller något du förtjänar kommer du att få vänta länge. Sann kärlek till sig själv är inte beroende av villkor. Kärleken finns där oberoende av om vi är goda eller dåliga, starka eller svaga, klarar oss bra eller misslyckas. Många gånger bottnar våra uppskjutanden i att du inte fullbordat den viktigaste kärleksaffären av alla. Den du har med dig själv.

Testa din kärlek här

Du har säkert hört detta till leda, men det är inte mindre sant för det.

"Du kommer inte att kunna älska andra människor helt och fullt ut förrän du kan älska dig själv."

"Det finns ingen som förtjänar din kärlek och omtanke bättre än du."

"Jag är inte värd att älskas"


Du är värd att älskas. Att någon skulle tycka om mig för den jag är utan att kräva något tillbaka känns konstigt. Någon som tycker om dig framstår som en idiot med dåligt omdöme som kan tycka om dig.

"Jag är rädd att förlora mig själv om jag går in i en relation"


Du kan också vara rädd för ansvaret att ta emot kärlek för då måste du samtidigt ge och det är inte säkert att du tror att du kan klara av det, du kan också vara rädd för din sårbarhet och känslan av att förlora kontrollen när du älskar någon annan.

När dessa blockeringar dyker upp och hindrar i kärleken är det viktigt att öppna upp och vara mottaglig och undersöka vad som händer runt omkring dig. Varje gång vi försöker undvika att känna en känsla tappar vi kontakten med oss själva. Tyvärr förlorar du kontakten med dig själv och när du gör det förlorar du också kontakten med andra.
Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

KommentarerI can relate to your worries. Relatioships really are scary. For roofing solutions and screen enclosure look here roofing companies st. petersburg, roofing companies bradenton and roof repair st. petersburg. Also, pool enclosures north port and pool enclosures sarasota.
Bren Bobb
2020-06-15 08:12:55


It is really risky to enter into relationships with commitments. Please try to look into screen enclosures sarasota, screen enclosures northport, screen enclosures venice and pool enclosures bradenton.
Bobby Rencher
2020-06-15 08:08:17


Thank you for sharing superb information. satisfying slime
patsm00re18
2019-08-29 12:39:23


Jag vet inte om denna artikel hjälper mig på något sätt men jag känner igen mig i, ja ungefär allt.
tove
2011-02-27 12:05:05


Inte till någon hjälp, om sanningen skall fram. "Du måste älska dig själv innan du kan älska någon annan"..? Verkligen? Ni borde lägga upp en text vid varje pinsam artikel som säger "detta är en klyschornas artikel, så om du lider av riktiga besvär bör du inte fortsätta läsa". Tack och hej
Fredric
2010-12-06 19:04:16


Otroligt bra! Jag har blivit sårad på djupet av män, och tror att jag aldrig kan lita på män något mer. men för varje dag som går så "letar jag efter min själsfrände". och nu ser jag de i ett positivt perspektiv. TACK!
Sofie
2010-06-03 18:26:52


Kanonbra inlägg, skönt att veta att jag inte är ensam om såna här känslor. Egentligen så trivs jag mer och mer som singel efter tre år.Först var jag helt desperat o tog till mej av allt smicker från män, och nu så passar ingen istället. Tryggt att inte ha nån för då behöver man ju inte bli sårad.Men nu börjar jag sakta öppna mej för att ta emot nån man, och det är nu när förstår att nån vill ha mej, som jag dissar en efter en med olika anledningar. jag är ju jätterädd ju..Men det ordnar sej nog med det också...
AK
2008-11-27 10:18:53


ruskigt bra. Kände igen mig på några punkter där.
kalle
2008-10-07 21:36:16


känner igen mig på sexan och även lite på ettan. Men jag älskar han och jag vill käpma för oss.
3 ÅR
2008-08-17 14:46:44


Jag har i flera relationer varit med om att min egen känsla bara försvunnit, från en minut till en annan. Från att känna en jättestark närhet och kärlek har känslan, utan anledning, bara försvunnit och jag vet exakt när den försvann. Jag har inte kunnat förstå hur det kan bli så och fortsatt att kämpa, men den starka känslan har aldrig blivit densamma. Numer är det min största skräck när jag inleder en ny relation, vilket säkert har lett till att jag skapar det jag fruktar.
Felice
2007-07-30 09:58:13


Helt sjuk bra! Min x kunde vara så. Vi kunde ha en helt fantastisk helg, vi kunde sedan gå på en promenad, hålla varanndra i hand. Helt plötsligt var det som om hela nordpolen kom mellan oss och jag släppte hans hand som om det var infekterad av pest. Sedan pratade han inte med mig mer under den dagen. Jag vet inte hur många gånger som jag undrade om det var något som jag sagt eller gjorde. Nu vet jag att det handlade inte bara om mig.
Johanna
2007-07-04 11:03:31


Ja, i nummer ett känner jag igen min situation med min förra sambo. Vi kunde ha det riktigt bra tillsammans, gå på promenad eller mysa i soffan när det plötsligt blev som iskyla. Jag trodde alltid att det var mitt fel att jag gjort något fel eller så. Nu vet jag att det hade väldigt lite med mig att göra, men som ung och osäker är var det lätt att låsas av det. Skönt att läsa om andras erfarenheter och tankar. Tack!!
Camilla
2007-05-31 13:13:55


Kul inlägg Man känner igen sig. Min kompis vännina hängde upp sig på att min kompis som hon var tillsammns med att han vinglade till varje gång han rete sig upp hastigt. Det berodde på att han hade en hörselskada så att balansen inte fungerade riktigt för honom i alla lägen. Själv hade hons sagt till honomi i början "du skall veta att jag är djävligt jobbig att leva med bara så du vet" Det var nog en blockering när hon sa det sen att det stämde in på henne är väl en annan historia. Solhälsnigar Ralf
Ralf Brygegård
2007-05-22 22:19:12


Jättekul!
Pelle
2007-05-20 16:22:58


Spännande läsning, kul med en relationssida.
Anna Johansson
2007-05-06 19:17:25


Kanonbra artikel. Grymt stor igenkänningsfaktor!
Daniel Eliasson
2007-05-06 19:14:03


två + tre = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
  terapiutbildning och coahing NLP kurser 
  Annons
  It support?
  it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
  Vi fixar det åt dig!