Betyg: 3.3

"Jag får inte kontakt med min kille, tjej, partner"

Många gånger kan vi fastna i samma gräl om och om igen det är mer då en vana en ett undantag att vi argumenterar på samma sätt om och om igen. Det är en av de starkaste instinkter människan har att göra vad som är naturligt och vad vi vant sig vid. Det är denna grundinstinkt som gör det så svårt för oss att lära oss något nytt.


Många gånger kan vi fastna i samma gräl om och om igen det är mer då en vana en ett undantag att vi argumenterar på samma sätt om och om igen. Det är en av de starkaste instinkter människan har, är att göra vad som är naturligt och vad vi vant sig vid. Det är denna grundinstinkt som gör det så svårt för oss att lära oss något nytt.

"Vi bråkar om samma saker jämnt"


När saker inte fungerar, fortsätter de flesta människor att göra samma sak oftast mer intensivt. Många människor tenderar också att göra samma saker om och om igen. Förmodligen finns det en rädsla för att testa nya saker. Det kan också vara en viss obetänksamhet som gör att man tror man ska få ett annat resultat än de gånger man tidigare provat med samma metod?

Du har säkert iakttagit en fluga som på sommaren flugit vilse. Den kämpar genom att ta sats mot fönstret om och om igen med samma resultat. Helt ovetande om att lite längre fram finns det ett öppnat fönster som leder till friheten. Envist fortsätter den ta sats och flyger med full kraft in i fönsterrutan, och det är därför du hittar så många döda flugor på fönsterbrädorna. Du behöver inte göra samma misstag. Det är ingen mening att du prövar samma metod eller strategi om och om igen om det leder till samma resultat.

Kom ihåg att dina begränsningar inte ligger i territoriet, utan i din karta. Om du vill ha samma resultat – fortsätt på samma väg. Om du vill något annat – gör något annat.

Att utforska varför du inte kommer dit du ville, kommer inte att hjälpa dig. Det spelar ingen roll hur många varför eller därför du kommer upp med - du fortsätter ändå längs samma gamla hjulspår. Om du provar samma diet om och om igen, får du samma resultat. Vill du ha ett annat resultat, måste du våga prova något annat!

Här kan du diskutera din relationnwww.terapisnack.com

Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

Good article. I think I may be a little to late to vote though. daily sudoku
Patsy
2019-11-08 03:57:09


två + tre = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!