Betyg: 4.5

"Min partner tjej, kille vill bestämma allt"

relationslabbet

En liknade relation är master och slavförhållandet. Grundprincipen är att den ena parten lever med föreställningen om att hans eller hennes karta är den exakta sanna bilden av hur allt fungerar. Mastern är den som bestämmer och slaven får göra vad den blir tillsagd. Istället för att parternas olika kartor flätas i varandra genom kompromisser och diskussioner så rättar sig slaven nästan helt och hållet efter masterns spelplan. Konsekvensen av det här blir inte sällan att ena parten som får spela på den främmande spelplanen tappar bort sig själv. Efter år av konstant kritik kanske slaven är rädd för att lämna relationen på grund av att hon eller han inte tror på sin egen förmåga att klara sig själv.

"Min partner tjej, kille behandlar mig som en slav"


En master och en slav kan fungera under en tid om den ena parten är osjälvständig och inte van vid att ta hand om sina egna behov. På sikt har relationen svårigheter att överleva då en sund och hälsosam relation inte kan byggas på att den ena parten underordnar sig och blir ett hembiträde istället för en hustru eller partner. Testa om din partner är psykopat eller narcissist

Innan Sara träffade Jens och innan hon hade börjat i terapi gick hon gång på gång in i destruktiva relationer med män som endast var intresserade av att utnyttja hennes oförmåga att stå upp för sig själv och sina egna känslor. En av dessa män var speciellt mycket för ett master/slav förhållande. Han hjälpte inte till i hushållet över huvudtaget. Han tog inte bort sin egen tallrik eller ens plockade bort sina snorpapper från soffbordet. Han kunde däremot kritisera Sara för på vilket sätt hon plockade in i diskmaskinen eller för att hon inte var snabb nog att hämta kaffet. Hans sexuella behov var också mer värda än hennes.
Testa din relation här
Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

Best free minion rush download pc, learn and play it...
patsm00re18
2020-02-03 02:24:50


Allt går att lösa om det kommit till medvetandet, men när vi är omedveten om vad vi är missnöjd med blir det värre.
Anna
2009-09-06 12:39:11


Men om den ena gör sig till slav gradvis då? Fast jag inte vill det. Och sedan mår skit av det.
Sven
2008-04-10 15:14:59


åtta + två = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!