Betyg: 4.8

"Min partner, kille tror inte på mig vad jag än säger"

relationslabbet
Ibland kan vår partner var så uppslukad av någonting att han eller hon faktiskt skapar det han eller hon fruktar.

Du skapar det du fruktar. Många gånger skapar vi omedvetet det vi fruktar.

Vi gör detta för att vår hjärna både medvetet och omedvetet skapar filter som automatiskt hjälper oss att se det vi vill se. Dessa filter är varken bra eller dåliga. De bara finns där. Du kan jämföra det med en kamera som har långt objektiv. Om du har hållit i en kamera vet du att man inte kan få skärpa på skogen långt borta och samtidigt ta en bra bild av en skalbagge på nära håll. Precis på samma sätt fungerar dina filter. De väljer ut vad du redan bestämt dig för att se. Dessa filter leder sedan till att du hjälper eller stjälper dig själv genom att sortera bort alla nya tankar som inte passar in.

Vill du utveckla din relation

För att kunna leva ett behagligt och hälsosamt liv är det naturligtvis viktigt att lära känna sina egna filter och mönster.
Våra negativa filter hämtar alltid inspiration ur det som har hänt oss och guidas ofta av våra rädslor. Detta beteende påminner lite om att köra en bil framåt på en väg och inte se på den vackra vägen framför oss. Istället är vi hela tiden fullt upptagna av att titta i backspegeln hur dålig vägen var bakom oss vilket medför att vi kör i diket. Det är därför viktigt att hela tiden vara vaksam på sina filter så att du inte vilseleder dig själv.Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

i really enjoy. pixel gun 3d
Patsy
2019-11-08 03:48:12


instämmer till fullo. så är det. Om fokus ligger på dåtid kan du inte samtidigt fokusera på nu och resultatet blir att du missar ditt nu. Därmed missar du att leva ditt liv. Otroligt sorgligt. MEn jag tror även många blickar bakåt då det fastnat i problem bakåt som de känner något slags ansvar inför sig själva att inte släppa. SOm att om de släpper taget så är det som att problemen bakåt inte är viktiga eller som att de inte finns eller som att man inte bryr sig tillräckligt.
carro
2011-03-02 00:09:19


Liknelsen med backspegeln är väldigt bra. Det gör att man förstår lättare sitt psyke, men däremot är det inte lika lätt att förändra det. Att se bakåt är någonting välkänt, medan framtiden kan te sig väldigt skrämmande och oviss. Och även om man ser framåt så blir det färgat av filtret.

2010-02-16 11:08:40


två + fyra = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!